Städhjälp

Städning är den mest efterfrågade tjänsten. En tjänst som är mycket uppskattad och även mycket krävande. Det är nämligen oerhört personligt på vad ”städning” innehåller. För vissa handlar det bara om att dammsuga golvet, medan andra värdesätter minutiös rengöring av hela bostaden.

Eftersom det är så personligt, och för att du verkligen skall få det du värdesätter, använder Kvalitetshem ett protokoll innehållandes över 230 punkter. Detta borgar för att städningen utförs enligt just dina villkor och förutsättningar.

Vill du också njuta av ett rent och välstädat hem? Kontakta Kvalitetshem på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 0498-770 800.

Flyttstäd

I samband med att byta bostad är det mycket att tänka på. Kvalitetshems kunder uppskattar att de får koncentrera sig på att säga upp diverse abonnemang såsom el, TV, Internet etc. Samt att få möjlighet att lägga tid på att komma iordning i den nya bostaden istället för att flyttstäda. Kvalitetshem löser nämligen det mesta av allt annat.

Kvalitetshem är bl. a leverantör av flyttstädstjänster åt Gotlands största bostadsbolag. Det innebär 100-tals flyttstäd per år. Så erfarenhet finns så att säga...

I ett flyttstäd kan du välja att beställa till tjänster som exempelvis gräsklippning/snöskottning, paketera ert bohag och genom vår proffsiga samarbetspartner flytta detsamma. Se därför Kvalitetshem som en helhetslösning på dina problem.

Vi får ofta frågor om vad som ingår i ett "normalt" flyttstäd. Här nedan kan du få en del information som kan intressera dig. Är det något som är oklart. Tveka då inte att kontakta oss. Vi finns här för dig. Du når oss alltid via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller telefon 0498-770 800.

Vad som ingår i flyttstädning av Kök:

 • Rengöring av golv.
 • Avtorkning av belysning och armaturer. (Dock ej inuti och runt det elektriska).
 • Rengöring av kyl, frys och sval. Såväl som på in- som på utsidan. Men även baksidan om det går att dra ut dem. Tänk på att frysen etc. måste vara avstängda och avfrostade för att Kvalitetshem skall kunna rengöra dem.
 • Rengöring av utdragen spis, in- och utsidan. Inklusive ugnsplåtar, galler, kokplattor och häll.
 • Köksfläkt rengöres. Inklusive rengöring av dess filter och ventilation. (Dock ej inuti fläkten).
 • Skåp, lådor och bänkar rengöres. Tänk på att säkerställa att alla skåp och lådor är helt tomma från föremål.
 • Diskmaskin rengöres på in- och utsida.
 • Väggar och tak dammtorkas. 
 • Foder och lister fukttorkas.

Bostads-, Vardags- och Sovrum samt Hall:

 • Rengöring av samtliga golv.
 • In- och utvändig rengöring av garderober (om de är tömda på lösa föremål).
 • Avtorkning av kontakter, strömbrytare, dörrar, karmar, foder, lister, radiatorer, fönsterbrädor samt alla målade ytor. 
 • Väggar och tak dammtorkas.
 • Avtorkning av snickerier såsom hyllor och bänkar.

Badrum och Toalett:

 • Rengöring av kakelväggar.
 • Rengöring av golvbrunn (ytligt) samt ventiler.
 • Rengöring av samtliga förvaringsutrymmen.
 • Avtorkning av belysning och armatur.
 • In- och utvändig rengöring av toalettstol, badkar/jacuzzi (ej inne i rör), handfat etc. (Front till badkar/jacuzzi brukar vara speciellt. Därför är det normalt att kunden sköter ned- och uppmontering av dessa).
 • Tvättmaskin och torktumlare/torkskåp rengöras såväl på utsidan som på insidan. 

Fönstertvätt:

Givetvis skall även fönstren vara rena när man flyttar. Därför ingår även fönstertvätt när du beställer flyttstäd. Färgspill efter omkittning skrapas ej bort. Men i en normal fönstertvätt ingår:

 • Puts in- och utsida samt mellan glasen, om de är öppningsbara. För att inte riskera problem "bryter" vi inte upp fönster som är "fastmålade". 
 • Rengöring av spröjs.

Att tänka på

Själva flyttstädningen är en viktig del för att överlämnandet till en ny boende skall bli så friktionsfritt som möjligt. Det är därför viktigt att rätt förutsättningar lämnas för att vi skall kunna hjälpa dig på ett bra sätt. Saker och ting tar längre tid än vad man kanske först tror. Men lugn. Vi hjälper dig.

För att det skall bli så enkelt som möjligt för dig (du har mycket annat att tänka på i samband med din flytt) så har vi med oss all nödvändig utrustning och materiel. Förutom en lång stege, om det behövs. Det tillhör normalt själva fastigheten och finns därför på plats för oss att använda. Meddela gärna oss om det är något speciellt medel eller liknande ni tidigare använt.

Effektivt

För att vi skall kunna städa snabbt och effektivt behöver bostaden vara helt tom. Tänk på att vi även hjälper dig med själva flytten av allt lösöre om du så önskar. Stäng av kyl och frys så de är avfrostade och klara för att städa. Dra även fram dem så vi kan rengöra baksidan. Det brukar vara en rejäl dammsamling där bakom...

Trasigt

Tänk även på att meddela oss om något är trasigt, extra känsligt eller liknande som kan vara bra för oss att känna till. Exempelvis om det är fönster som inte går att öppna pga ålder, fastmålade etc.

Källare, Vind, Garage, Förråd, Uterum, Balkong etc

Kom även ihåg att meddela oss om fastigheten består av något ovannämnda. Då kan vi planera och göra ett så effektivt arbete som möjligt. Det innebär då normalt en besparing för dig.

Ingår inte...

Det kan vara bra att känna till att vi normalt inte:

 • Tar bort tavelkrokar, dekaler eller liknande som kan innebära att ytorna skadas.
 • Rengör tak och väggar. Dessa dammtorkas bara av samma skäl.
 • Putsar fönster i tak, trappa eller liknande oåtkomliga platser. Detsamma gäller för trasiga fönster.
 • Kopplar ur elarmaturer, tvätt- eller torkmaskiner och liknande maskiner.
 • Rensar avlopp.
 • Bakom saker man inte kommer åt. Exempelvis bakom varmvattenberedare, elpanna eller liknande.
 • Rengör möbler och husgeråd som lämnats kvar till kommande boende.
 • Transporterar sopor och liknande till Återvinningscentral. För närvarande är det en tilläggstjänst á minst SEK 1 000 i återvinningsavgift. (För att komma in och lämna vid Återvinningscentralen).

Nöjd Kund Garanti

Berömma eller påpeka! Berätta för oss om du är glad eller besviken. Livet är ett enda långt lärande för att bli bättre. Vi alla har olika nivåer på vad som är att anses som rent. De som skall flytta in i en ny bostad brukar vara extremt noga med hur de vill ha det, till skillnad mot de som flyttar ut... Därför är vi måna om att få respons, från dig som är vår kund, på vårt arbete inom tre (3) dagar efter utfört flyttstäd.

Priser

Kontakta Kvalitetshem via telefon 0498-770 800 för att få relevanta prisuppgifter. Med skattereduktionen sk. "RUT-avdrag" betalar du bara halva priset på fakturan. Fakturan mailas ut till dig efter utfört flyttstäd. Önskar du få fakturan skickad per post tillkommer fn. en faktureringsavgift motsvarande SEK 36. Fakturor betalas inom 10 dagar.

Vi är måna om att göra ett bra och kvalitativt arbete för att våra kunder skall vara nöjda. Lika måna är vi om att få betalt för våra tjänster. Kvalitetshem har därför som rutin att utföra en kreditupplysning inför nya tjänsteuppdrag.

När du har att göra med Kvalitetshem har du att göra med proffs på service!

Välkommen till en skönare och enklare vardag. Du når det genom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller telefon 0498-770 800.

I vår stressiga vardag har Kvalitetshem på ett tryggt och kvalitativt sätt underlättat vår tillvaro. Vi är verkligen nöjda!

/ Anna och Roger Ogestadh

Veckans betyg från våra kunder: 4,5

Läs mer »